Produk Kecantikkan Ini ‘Berbahaya’ Untuk Anda Yang Mahu Kekal Muda

by April 25, 2019

 1,658 

 WhatsApp


Oleh Fateen Ahmad3 Feb 2019, 11:02AM

Menjelang tahun baru ini, rata-rata wanita pastinya mahu wajah yang kelihatan muda walaupun dengan penambahan usia yang meningkat tahun demi tahun. 

Ramai di kalangan wanita masih lagi bersikap sambil lewa menggunakan produk kecantikkan tanpa melihat isi kandungan sesuatu produk tersebut terutamanya dari sudut keberkesanan dan keselamatan jangka masa panjang. 

Rata-ratanya inginkan perubahan kulit dalam masa yang singkat sekaligus mendedahkan mereka kepada bahaya bahan kimia yang terkandung di dalam produk

Namun, tahukah anda produk yang produk yang bakal kami kongsikan ini sangat ‘merbahaya’ untuk anda yang mahu tampak kekal muda tanpa merosakkan kulit wajah.

Produk kecantikkan yang di hasilkan dalam negara ini sangat popular di rancangan televisyen Go Shop kerana ia di hasilkan melalui penyelidikan dan pembangunan di SIRIM BHD.

Produk kecantikan RA8 yang mengandungi ekstrak acquamarine sebagai bahan aktif, telah diuji keberkesanannya secara in vivo (ke atas sel kulit du makmal), ujian biokimia serta pra-klinikal ke atas sukarelawan berusia 25 hingga 60 tahun mengikut protokol antarabangsa.

Ekstrak acquamarine yang telah di patenkan (Malaysia) terbukti secara saintifik dapat meningkatkan sintesis kolagen, merangsang pembaharuan sel-sel kulit, mengandungi nilai antioksidan, melindungi dari efek UV serta mampu mencerahkan kulit.

Bukan itu sahaja, produk RA8 juga memenangi Anugerah GOLD di Korea yang bersaing dengan 372 inovasi dari 30 negara dalam Seoul International Invention Fair. Di samping anugerah emas di pertandingan inovasi kebangsaan MTE (Malaysian Teknologi Expo) dan ITEX (International Technology Expo).

Untuk mengetahui keberhasilannya dengan lebih lanjut, anda boleh terjah laman Facebook dan Instagram bagi melihat sendiri testemoni dari pengguna setia produk kecantikkan RA8.

Terbaru, sempena tahun baru New Year New You ini RA8 menawarkan anda set percubaan dengan harga promosi hebat yang mengandungi pencuci wajah, krim dan serum wajah ini hanya RM68 satu set.

Hanya mengambil masa 2 bulan sahaja anda akan dapat melihat perubahan pada kulit wajah anda. Ini kerana di setiap barangan yang dikeluarkan dapat membantu meningkatkan penghidratan kulit (+28.2%), meningkatkan keanjalan kulit (+21.2%) sekaligus mencerahkan kulit anda (+28.2%).

Bagi anda yang inginkan kejelitaan tanpa merosakkan kulit. Anda boleh terus rebut peluang set percubaan dengan harga promosi ini dengan terus whatapps ke talian ini 0193366565.

Jadi untuk kekal tampil muda di tahun baru ini anda perlu bijak memilih produk kecantikkan untuk mendapat hasil New Year New You yang berpanjangan.

Raja Azam Baeizah Raja Mokhtar Menjawab 18 Soalan Cantik

by April 24, 2019


APRIL 20, 2019 bySHAUFIK YUNUS

Cantik di mata anda tidak semestinya cantik di mata semua. Dan setiap orang punya penilaian serta pemahaman berbeza mengenai cantik. Pengasas RA8 Cosmeceutical, Raja Azam Baizah menjawab pelbagai soalan mengenai cantik.

RA (Raja Azam), bagaimana bermulanya RA8?

Setelah hampir 12 tahun membina nama dalam bidang ICT, saya membuat keputusan untuk menceburi dunia perniagaan ke arah bidang kecantikan. Pencarian dan kajian selama dua tahun akhirnya menemukan saya dengan satu produk kecantikan dari SIRIM Bhd.

Mengapa pilih produk kecantikan untuk berniaga?

Sejak ekonomi merosot pada 2009, saya telah membuat keputusan mengkaji produk lain yang saya boleh pasarkan. Daripada penyelidikan SIRIM, saya meyakini produk hasil R&D SIRIM berkualiti tinggi. Sebagai seorang wanita saya sentiasa tercari-cari produk yang sesuai untuk kulit saya. Jujur saya katakan amat sukar mencari produk yang halal, selamat dan berkesan yang boleh membantu saya mengatasi masalah kulit seperti kedutan, jeragat, kulit anjal dan kulit kering. Sebab itulah saya memilih produk daripada hasil kajian SIRIM. Saya mengambil masa dua tahun untuk memulakan perniagaan produk kecantikan.

Pandangan RA mengenai produk kecantikan tempatan vs produk kecantikan dari luar yang sudah terkenal?

Produk tempatan masa kini adalah sama taraf dengan produk antarabangsa. Produk RA8 misalnya telah menjalani pelbagai jenis ujian dan kajian yang intensif bagi memastikan produk tersebut halal, selamat digunakan dan efektif.

Pasaran RA8?

RA8 kini telah pun berjaya menembusi pasaran luar negara, seperti Korea, Singapura, Indonesia, Thailand, Cambodia, Vietnam, 22 negara Timur Tengah dan baru-baru ini Australia. Rahsia RA8 berjaya menembusi pasaran luar adalah memastikan intensif Research and Development sentiasa dijalankan dan kualiti RA8 sentiasa terjamin bagi mencapai piawaian antarabangsa.

Berniaga dalam dunia kecantikan, pengalaman manis RA dengan wanita yang menitik beratkan soal kecantikan?

Dunia kecantikan adalah sesuatu yang amat menarik di mana anda berpeluang bertemu dengan wanita yang bukan sahaja cantik tetapi juga bijak, berbakat dan datang dari pelbagai jenis latar belakang. Ramai sekali, dan setengahnya menjadi kawan. 

Beauty is only skin deep. Apakah RA setuju dengan konsep ini?

Beauty is only skin-deep bagi saya bermaksud; wajah semata-mata tidak mencerminkan perwatakan seseorang. Saya amat bersetuju dengan konsep ini di mana, tidak sewajarnya kita hanya menjaga kecantikan luaran sahaja tetapi dalaman juga adalah penting. Perwatakan seseorang itu secara tidak langsung menjadi sebab seseorang itu menawan dan cantik. Remember, kindness last forever.

Rahsia kecantikan RA?

Rahsia kecantikan saya semestinya produk RA8, consistency is key to everything. Saya seseorang yang sentiasa komited dengan ritual kecantikan saya di mana selain menggunakan pencuci muka, serum dan krim RA8 saya juga akan sentiasa minum air sekurang kurangnya dua liter, pastikan mendapat tidur yang mencukupi dan juga bersenam. 

Apa yang membuat seseorang itu cantik?

Bagi saya, seseorang itu cantik apabila dia menjaga kecantikan luaran dan juga dalaman. Kecantikan dalaman juga perlulah mendapat perhatian yang sama seperti kecantikan luaran. Beauty comes with kindness and brain. 

Apakah RA rasa orang cantik jauh lebih berjaya daripada yang kurang cantik?

Kecantikan tidak mencerminkan atau menjanjikan kejayaan. Kejayaan hanya boleh diraih daripada usaha yang berterusan yang diredhai Allah SWT, selain usaha dan doa yang berterusan. 

Siapa di kalangan selebriti yang RA rasa cantik dan mengapa?

Bagi saya, rata-rata selebriti menjaga kecantikan mereka tetapi saya amat gemar melihat Angelina Jolie. Dia adalah definisi wanita yang kuat dan seorang aktivis yang memperjuangkan hak manusia dan golongan yang memerlukan. Baru-baru ini dia menyuarakan secara lantang di United Nations (U.N) berkenaan ‘peacekeeping’ di Afghanistan.

What do you love about makeup? 

Who doesn’t love makeup? Semua orang dilahirkan dengan kecantikan dan keunikan yang tersendiri, what I love about make up is, it enhances one’s beauty.

Soalan cantik yang sering ditanya pelanggan?

Pelanggan sering bertanya kepada saya, bagaimana untuk mengekalkan kecantikan apabila usia semakin meningkat? Jawapan saya, sentiasa menjaga makan anda, rajin bersenam, sentiasa menjaga dalaman anda dan semestinya menggunakan produk RA8 secara konsisten.

Jika RA terpaksa keluar rumah dan hanya boleh menggunakan satu produk sahaja, produk apa dan kenapa?

Semestinya saya akan memilih sunscreenSunscreenmerupakan produk yang penting dalam memastikan wajah sentiasa terlindung dari matahari. Ia adalah norma masyarakat untuk mempunyai persepsi bahawa semua yang bernama wanita seharusnya dilihat cantik. Namun bagi saya, beauty is very subjective. Everyone is born beautiful. Semua dilahirkan cantik, beauty goes beyond what is on the outside.

Nasihat cantik RA kepada semua wanita?

Sebagai pengasas produk kecantikan saya percaya bahawa cantik perlulah meliputi semua aspek, di mana wajah, badan yang sihat dan pakaian perlu dijaga. Oleh itu, seringkali saya mengingatkan kepada semua pelanggan saya dan juga pembaca di luar sana untuk sentiasa menjaga kesihatan tubuh badan dengan menjaga pemakanan yang sihat dan bersenam selain menjaga wajah anda. Pakaian juga seharusnya sentiasa kemas dan terjaga kerana penampilan yang baik bukan sahaja memberi ‘expression’ yang baik tetapi juga bagus untuk keyakinan anda sendiri. 

Apa pula pesanan cantik RA kepada anak-anak?

Sebagai ibu saya sentiasa mengingatkan anak saya untuk sentiasa menjaga penampilan mereka, tidak kiralah luaran dan juga dalaman. Kedua-duanya perlu diberi perhatian yang sama. Selain itu, ‘education’ juga sesuatu yang saya sentiasa tekankan kepada anak anak saya. Beauty on the outside is just a plus point but it’s your moral values and brain that will bring you further.

Dalam keadaan ekonomi meleset bagaimana menggalak orang ramai tetap tampil cantik?

Ekonomi mempunyai pasang surutnya yang tersendiri. Sesuatu yang tidak boleh dielakkan. Oleh itu, sebagai pengasas produk kecantikan saya juga sewajarnya membantu pelanggan dengan memperkenalkan dengan pelbagai jenis promosi yang berterusan dan juga harga mampu milik agar pelanggan tidak merasakan menjaga kecantikan itu sebagai sesuatu beban. 

Kalau ada yang mengatakan produk anda tidak bagus?

We can never satisfy everyone. Bagi saya, kita sebagai pengasas ataupun ahli perniagaan perlu sentiasa bersifat dan berfikiran terbuka untuk menerima feedback yang positif dan juga negatif. ‘Feedback’ ataupun ‘review’ boleh membantu memperbaiki produk kita untuk menjadi lebih baik.

Produk RA8 menjadi top belian produk di platform Go Shop, apa yang RA mahu katakan kepada mereka yang setia ini?

Kepada pelanggan RA8 yang setia, saya ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kerana telah memberikan sokongan tanpa henti. Saya amat bersyukur kerana anda sentiasa berada dengan saya dan mengikuti perjalanan RA8 selama tujuh tahun ini. Sokongan anda membuatkan saya ingin terus berkerja keras untuk menghasilkan produk yang berkualiti dan boleh memberikan manfaat kepada kita semua.

RA8? Tak Pernah Dengar Pun…

by April 19, 2019

Bismillahirrahmanirrahim

RA8? TAK PERNAH DENGAR PUN…

In 2012, every time I exchanged business cards with new acquaintances, their normal response was “RA8? Tak pernah dengar pun …”. I didnt feel intimidated knowing that I was still new in the industry.

Today, after 7 years, every time I meet old friends, most of them would relate me with the name “RA8” instead of my own name. Am I a walking brand? Scary🙈

In January 2018, RA8 was promoted on Astro TV Go Shop. Alhamdulillah, the response was good so much so RA8 tops under HALAL beauty products.

Since then, I have been receiving calls from people I dont know wanting to get to know RA8 better. I enquired how they knew about RA8. Some said that RA8 is the most searched name in google. Ada percaya? Saya pun tak percaya…

Am I contented? I still do get the same remark whenever I met new acquaintances at a networking event although not as bad as 7 years ago.

It is ok because it is a journey. I just have to continue building the brand. May Allah SWT ease our journey. Until then, remember to look out for our interesting April Promo.

www.ra8.com.my
@ra8cosmeceutical

Doing The Right Thing

by April 7, 2019

Bismillahhirahmanirrahim

DOING THE RIGHT THING

Growing up from a broken family, discipline was not one of my good traits then. However, my late mother has great values which I believed has shaped who I am today. Her most apparent values are patience and love unconditionally.

I spent five years in boarding school, MRSM Kuantan. The five years were the best years of my life. Here was where I learnt about discipline. Being married provides me the avenue to apply discipline in my daily life as a wife and to lead as an example to my children.

However, leading a life as an entrepreneur, I was challenged on daily basis on integrity. Approximately 15 years ago at my late FIL birthday dinner, he said to his children: “You dont have to doubt of the rezeki that I have provided to all of you as it is all halal”.

My husband always said “Orang melayu ni babi je haram, yang lain semua halal”. Doing business to me then was about making profit. Asalkan tak menipu orang.

After experiencing up and down in business (when it was down, it was really down that I didnt see the way up ever again), I came to realise that things will fall into place when you start doing the right thing.

Be honest, be sincere, be punctual, solat, family first, to name a few.

I am blessed to have a very kind, loving and firm life partner who has taught me what is right is right even when no one is doing it while what is wrong is wrong even when everyone is doing it. Alhamdulillah.

I am far from perfect. We must strive to improve continuously. May Allah guide us all. Aamin

#ra8cosmeceutical

www.ra8.com.my

Hence, a start of my story…

by April 7, 2019

Bismillahirrahmanirrahim

“You don’t have to be great to start, but you have to start to be great” ~Zig Ziglar~

Hence, a start of my story…

Zig Ziglar was an American author and motivational speaker, widely recognized as one of the pioneers of the industry. Because of his unique delivery style of motivational and powerful speeches, as well as his unparalleled insight on human nature and what triggers individuals, he became one of the most renowned figures in the science of human potential.

I was introduced to one of his famous quotes below and have been living by this principal ever since:

“You can get everything in life you want if you will just help enough other people get what they want”.

#ra8cosmeceutical

www.ra8.com.my

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin porttitor nisl nec ex consectetur.

    Cart